Передплата 2024 «Добрий господар»

Радники Меркель і Байдена обговорили "Північний потік-2" і ситуацію в Україні

  • 03.06.2021, 10:15
  • 449

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейкоб Салліван і Ян Геккер, зовнішньополітичний радник канцлера Німеччини Ангели Меркель на переговорах у Вашингтоні обговорили будівництво газопроводу "Північний потік - 2"

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на DW.

Сполучені Штати знову вказали на свою стурбованість ризиками, які проєкт має для України і енергетичної безпеки Європи.

Серед інших тем, порушених на переговорах представників двох країн, — саміт «Групи семи» (G7) в англійському графстві Корнуолл, саміт НАТО в Брюсселі, зусилля щодо обміну вакцинами проти COVID-19, координація зусиль в сфері кібербезпеки і боротьби з цифровим вимаганням, а також пріоритети зовнішньої політики, в тому числі Росія і Україна.

США, Україна та балтійські країни активно виступають проти будівництва газопроводу, побоюючись посилення впливу Росії на європейському енергетичному ринку. Вашингтон ввів санкції відносно фірм, що беруть участь в спорудженні трубопроводу. У той же час уряд Німеччини підтримує «Північний потік — 2», хоча в країні є і чимало критиків цього проєкту.

Як відомо, адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора «Північного потоку-2» — Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Президент США пояснив своє рішення не застосовувати санкції до ключової компанії-учасника будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» тим, що проєкт вже фактично добудований, а також небажанням зашкодити відносинам з Європою.

Колишня заступниця глави МЗС та ексрадниця голови правління «Нафтогазу» Олена Зеркаль вважає, що США поставили на паузу санкції щодо «Північного потоку-2», та не виключає можливості їх відновлення.

Читайте також: У Кремлі заявили, що не відмовлятимуться від транзиту газу через Україну

Схожі новини