Передплата 2024 «Добра кухня»

Директора КП "Львівелектротранс" спіймали на корупції

  • 02.06.2021, 14:15
  • 866

У Львові правоохоронці викрили корупційний механізм, організований посадовцями ЛКП "Львівелектротранс"

Як повідомляє СБУ, чиновники привласнили майже 1 млн. грн. через публічні закупівлі електроенергії для комунального транспортного підприємства.

«За даними спецслужб, посадовці безпідставно укладали додаткові угоди з придбання електроенергії в інтересах конкретного підприємства. Правоохоронці повністю задокументували протиправну схему оборудки. За матеріалами С Б України провели аудиторське дослідження, товарознавчу та економічну експертизи. За висновками підтверджено мільйонні збитки, завдані бюджету», — йдеться у повідомленні.

Наразі керівнику комунального підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів. Додатково перевіряється причетність й інших посадовців Львівської міської ради.

Поліція Львівської області також підтвердила цю інформацію. Зазначено, що слідчі повідомили директору комунального підприємства про підозру у розтраті майже мільйона гривень.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності — флагшток за 7 млн грн

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, у серпні 2020 року 41-річний львів’янин, директор ЛКП «Львівелектротранс» під час відритих торгів уклав договір з підприємством-постачальником електричної енергії.

«Проте, користуючись своїм службовим становищем, у вересні посадовець безпідставно укладав ще кілька додаткових угод з придбання електроенергії за збільшеною ціною за рахунок комунального підприємства, чим спричинив розтрату бюджетних коштів на суму майже 969,5 тисяч гривень», — пишуть поліцейські.

Як зазначили у Львівській обласній прокуратурі, в ході проведення обшуків на території ЛКП та підприємства, яке здійснювало постачання енергії, вилучено тендерну документацію на закупівлю електроенергії.

Нагадаємо, вчора, 1 червня, пресслужба Львівської міськради повідомила, що ведуться слідчі дії щодо керівництва ЛКП «Львівелектротранс». Із початку 2020 року ЛКП «Львівелектротранс» очолює 41-річний Андрій Свищо. За рік він заробив майже мільйон і увійшов до переліку посадовців-багатіїв у ЛМР.

Схожі новини