Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як побороти шкідливі звички

  • 04.06.2021, 20:15
  • 882

Шкідливі звички, як-от паління, вживання алкоголю або наркотиків та систематичне переїдання, завдають значної шкоди нашому здоров’ю та нещадно псують зовнішність

Подолання шкідливих звичок — це лікування психосоматичних хворіб.

Як же побороти негативну звичку? Як перемогти її?

Крок № 1. Побачити та визнати, що у вас є шкідлива звичка

Зрозуміти, що ця негативна звичка живе у вас та шкодить вашому здоров’ю і зовнішності. Жодна людина, яка вживає алкоголь, не вважає себе залежним від нього. Тому перший крок — це визнання проблеми.

Крок № 2. Описати та зрозуміти шкідливу звичку

Потрібно зустріти звичку «віч-на-віч» — вивчити її кожну «рису». Чим більше часу ви витратите на цьому етапі — тим глибше зрозумієте її, і тим легше буде боротися із нею в майбутньому.

Крок № 3. Зрозуміти наслідки шкідливої звички

Зрозуміти, яку шкоду завдає звичка особисто вам, вашим близьким. Кожен повинен над цим задуматися. Адже кожна шкідлива звичка — це не тільки особиста проблема, а ще й незручність для оточення.

Крок № 4. Щоб виховати нову та побороти стару звичку потрібен 21 день

Американський священик і письменник Вілл Боуен у своїй книзі «Світ без скарг» запропонував на 21 день надягти фіолетовий браслет і припинити скаржитися, критикувати і висловлювати невдоволення. Методику підтвердили мільйони людей з 84 країн світу. Для того, щоб побороти стару звичку, нам необхідно виховати нову. І це триває три тижні.

Крок № 5. Фіксуйте зміни

Фотографуйте себе, знімайте відео, оцінюйте — фіксуйте позитивні зміни. Діліться та обговорюйте з близькими позитивні зміни. Записуйте все у щоденник.

Крок № 6. Вигадайте для себе винагороду

Нагороджуйте себе за досягнуті результати. Нехай це буде поїздка в гори, зустріч із друзями чи свіжа полуниця. Ви відчуєте, що ваші самооцінка та впевненість зросли. Як результат — звичка стане вашою другою натурою.

Читайте також: Чому вранці треба пити воду

Схожі новини