Передплата 2024 ВЗ

Гриби мають бути: що приготувати з печериць

  • 03.06.2021, 20:30
  • 14.5K

Печериці дуже швидко і легко готувати, і вони абсолютно безпечні, на відміну від деяких лісових грибів

Суп-пюре з печериць

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • 300 — 350 г очищених грибів;
  • 5 середніх картоплин;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • 1 повну склянку жирного молока;
  • 1/3 склянки розм’якшеного вершкового масла;
  • 3 десертні ложки борошна;
  • зелень кропу і петрушки;
  • часникова сіль;
  • суміш перців.

Приготування:

Шматочки очищеної картоплі зварити .

На вершковому маслі обсмажити всі подрібнені овочі і гриби.

Хвилин через 10 — 12 висипати до всіх інгредієнтів борошно і часникову сіль.

Залити все молоком, поперчити і тушкувати хвилин 8 — 9.

Викласти вміст сковороди до вже готової картоплі і перетворити масу у пюре.

Можна розвести все гарячою водою або бульйоном до необхідної консистенції.

Подають страву з подрібненим кропом і петрушкою.

Курка, тушкована з грибами

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • 700 г філе курки;
  • 1 ст. суміші з подрібненої цибулі і моркви;
  • 300 г вже очищених печериць;
  • 1,5 десертні ложки борошна;
  • 1 ст. фільтрованої води;
  • сіль зі спеціями, жир для обсмажування.

Приготування:

Шматочки філе птиці обсмажити на розігрітому жирі.

Коли курятина змінить свій колір, висипати до неї подрібнені овочі.

Ще через кілька хвилин засипати скибочки грибів.

Тушкувати все під кришкою на маленькому вогні, поки не випарується зайва волога.

Потім присипати сіллю зі спеціями.

Додати просіяне борошно і залити все водою. Можна замінити овочевим/м'ясним бульйоном.

Тушкувати страву треба під щільно закритою кришкою 20 — 25 хвилин.

Грибний жульєн з курячим філе

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • півкіло філе курки;
  • 300 г очищених грибів;
  • 200 г білого солодкого лука;
  • 1 повний стакан тертого сиру;
  • 2 десертні ложки борошна;
  • 1,5 ст. вершків середньої жирності;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Приготування:

Зварити і дрібно порізати холодне філе.

Так само подрібнити сиру цибулю і очищені гриби.

Інгредієнти обсмажити до готовності.

Покласти до грибів шматочки філе і посолити.

На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити борошно, залити йог вершками, посолити і довести до кипіння.

Кожну порцію жульєну присипати сиром.

Запекти все у розігрітій духовці.

Читайте також: Як правильно готувати рис

Схожі новини