Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові започаткували композиторський конкурс імені М. Скорика

  • 01.06.2021, 15:34
  • 520

Сьогодні у Львівській національній філармонії відбулася прес-конференція з нагоди заснування Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика

«Мирослав Скорик — це одне із тих світлих імен, яке вже увійшло в історію. Ми маємо продовжувати його напрацювання та здобутки, які він започаткував. Однією із таких багатьох ініціатив стане Конкурс імені Мирослава Скорика», — зазначив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Про конкурс також розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Ірина Гаврилюк: «Композиторський конкурс імені Мирослава Скорика стане важливою музичною подією. Ми організувати його не лише для вшанування пам’яті Мирослава Михайловича, а й також для того, щоб цей конкурс став майданчиком для виявлення талановитих молодих композиторів. Він стане платформою для того, щоб їх кращі музичні зразки могли брати у свій репертуар симфонічні оркестри, та для того, щоб їх музика звучала!».

«Сьогодні перші роковини без Мирослава Михайловича… Але розуміємо, що життя коротке, і де воно закінчується, залишається пам’ять, вшанування… І власне це стане нашим завданням: зберегти, вшанувати. Ми зараз знаходимось у Львівській національній філармонії, яка вже носить ім’я Мирослава Скорика… У цих стінах впродовж багатьох десятиліть звучала і звучатиме його музика. А тепер — ще однією важливою подією буде Всеукраїнський композиторський конкурс ім. Мирослава Скорика, і вже 10 жовтня, на закритті Міжнародного фестивалю сучасної музики „Контрасти“, прозвучить твір першого переможця цього Конкурсу», — розповів генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп.

Конкурс, який відбуватиметься раз на два роки, започатковано у Львові цього року і присвячено пам’яті видатного українського композитора Мирослава Скорика. Участь у ньому можуть брати молоді українські композитори, яким у 2021 році виповнюється не більше 40 років і які є громадянами України. Предметом Конкурсу будуть твори для симфонічного оркестру. Проводитиметься він у два тури та буде анонімним. Переможці будуть обрані шляхом таємного голосування міжнародним складом журі.

Детальна інформація про Конкурс за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/announcements/myroslav-skoryk-composers-competition/ Офіційний сайт Конкурсу: [email protected]

P. S. Конкурс організовує і проводить КЗ ЛОР «Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика» у співпраці з Департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. Партнер Конкурсу — Львівська організація Національної Спілки композиторів України (ЛОНСКУ).