Передплата 2024 «Добра кухня»

«Вимагаємо від президента негайно виїхати з державної резиденції»: на сайті президента з’явилась петиція

  • 31.05.2021, 10:05
  • 618

Президент Зеленський повинен виїхати з державної резиденції і віддати її під дитячий табір для дітей, батьки яких загинули на російсько-українській війні

Петиція з таким вимогами зареєстрована на сайті президента України 25 травня 2021 року і збір підписів громадян України триває. Автором ініціативи виступив громадський активіст і блогер Андрій Смолій.

«Під час передвиборчої кампанії в 2019 році Володимир Зеленський неодноразово стверджував, що державні резиденції треба віддати дітям під табори. 17 квітня 2019 року кандидат у президенти Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» у відповідь на запитання журналістів, чи планує він користуватися державними резиденціями, заявив: «Я не бачу в цих резиденціях жодного сенсу». У своїй інавгураційній промові вже обраний президент Зеленський пообіцяв: «Ми збудуємо країну інших можливостей, де всі рівні перед законом. Ви знаєте, я можу ще багато що сказати, але українці хочуть не слів, а дій», — цитує автор петиції Володимира Зеленського.

«Однак, незважаючи на всі обіцянки, у липні 2020 року Володимир Зеленський переїхав до державної резиденції у Кончі-Заспі, площею 4000 метрів, де спеціально для нього зробили ремонт», — наголошується у петиції.

У Зеленського достатньо нерухомості і грошей, щоб не шукати житло за державний кошт, — наголошує Смолій.

«Тому, на виконання передвиборчих обіцянок Зеленського, ми, що підписалися нижче, вимагаємо від президента негайно виїхати з державної резиденції у Конча-Заспі і створити там дитячий табір коштом Державного управління справами. Пріоритетне право перебування у цьому дитячому таборі мають отримувати діти захисників України, які загинули у російсько-українській війні», — зазначено у петиції.

Схожі новини