Передплата 2024 «Добрий господар»

Біля ОПУ знову пікетували на підтримку Стерненка (відео)

  • 30.05.2021, 20:25
  • 626

У Києві біля будівлі Офісу президента відбулася акція "Покажіть нам справедливість" на підтримку ексочільника одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, якого засудили у справі про викрадення одеського депутата Сергія Щербича та незаконне зберігання зброї

Як повідомляє Суспільне, головною вимогою протестувальників є звільнення Стерненка.

Акцію організували напередодні засідання Апеляційного суду Одеси, який може винести рішення щодо апеляції на вирок у справі Стерненка.

За підрахунками поліції, до акції долучились приблизно 600 людей.

Пікетувальники принесли під стіни ОПУ плакат, на якому зображені президенти України та Білорусі та розміщений напис: «Тобі не личить диктатура».

Окрім того, активісти принесли так звану «конституцію дверей», як нагадування про двері ОПУ, які активісти пошкодили під час акції на підтримку Стерненка 20 березня.

«Ми тут повісили QR-коди, де чітко пояснили, що ми мали на увазі. Ми написали, що за умовною конституцією дверей, двері є більш недоторканими, аніж життя і здоров'я людини. Ми хотіли показати таким чином, наскільки маразматичним є звертання більшої уваги на двері Офісу президента, аніж на людину, яку незаконного засудили», — розповів один з учасників акції Микита.

Читайте також: Суд залишив Стерненка під домашнім арештом

Схожі новини