Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час дайвінгу у Єгипті загинув ексголова української розвідки

  • 29.05.2021, 09:30
  • 660

28 травня помер колишній глава Служби зовнішньої розвідки (2014-2016 рр.) Віктор Гвоздь

Про це в п’ятницю, 28 травня, повідомив сайт LIGA.net із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України.

Гвоздю стало погано під час дайвінгу неподалік міста Дахаб. Рятувальники підняли його тіло на поверхню води вже без ознак життя. Йому надали першу допомогу на березі до приїзду медиків, однак його не вдалося врятувати.

«Незважаючи на проведені під час госпіталізації інтенсивні реанімаційні заходи, врятувати Гвоздя не вдалося — медики констатували його смерть», — йдеться в повідомленні.

Йому було 62 роки.

Читайте також: Помер глава «Свободи» Миколаївщини, який отримав постріл у голову

Довідка. Віктор Гвоздь очолив Службу зовнішньої розвідки України одразу після подій на Майдані у 2014 року. Однак вже у 2016 році його звільнив експрезидент Петро Порошенко.

З 2008 по 2010 роки очолював Головне управління розвідки Міністерства оборони України. До призначення на посаду він був начальником Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

Ще раніше Гвоздь служив у Збройних силах, брав участь у миротворчих операціях у складі військ ООН на території колишньої Югославії, а також був військовим аташе України в Хорватії та Боснії і Герцеговині.

Схожі новини