Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні різко зросла кількість дитячих самогубств: цифри шокують

  • 28.05.2021, 14:15
  • 546

Від початку року в Україні зафіксували 126 випадків суїциду серед підлітків. Водночас за весь минулий рік було 123 випадки

Про це розповідає уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«За інформацією Національної поліції, за 2020 рік в України зафіксовано 123 випадки підліткових самогубств, водночас за чотири місяці поточного року кількість суїцидів або спроб становить уже 126 випадків!»

Серед причин, через які діти йдуть на суїцид, — сварки з батьками, доведення дітей до самогубства через соцмережі, булінг — знущання та цькування з боку однокласників, або інших учасників освітнього процесу, нерозділене кохання, розлучення батьків тощо.

Читайте також: Криворізька школярка створила у телеграмі «групу смерті»: залучила близько 500 людей

Денісова додала, що останній подібний випадок стався 26 травня у Львові, де через сварку з батьком випала з вікна 11-річна дівчинка.

Омбудсмен направила з цього приводу акт реагування до Львівського міського голови з вимогою повного та об’єктивного з’ясування ситуації та вжиття заходів щодо захисту прав дитини, зокрема надання їй медичної та психологічної допомоги.

У зв’язку зі зростання кількості спроб суїцидів і самогубств серед дітей Денісова закликала центральні органи виконавчої влади — Мінсоцполітики, Міносвіти, МОЗ і Нацполіцію — об’єднати свої зусилля для попередження трагічних випадків та раннього виявлення сімей у складних життєвих обставинах.

Схожі новини