Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Азербайджан заявив про обстріли з боку Вірменії

  • 28.05.2021, 13:55
  • 508

Міністерство оборони Азербайджану заявило про обстріл з території Вірменії позицій азербайджанських ВС у Нахічевані, унаслідок чого було поранено одного військовослужбовця

Про це повідомляє Trend.

За даними міноборони Азербайджану, у ніч з 27 на 28 травня озброєні сили Вірменії з кількох напрямків обстріляли позиції азербайджанської армії біля населеного пункту Ашаги Бузгов Бабекського району Нахчиванської Автономної Республіки.

У результаті поранення отримав азербайджанський військовослужбовець Мурадов Ельхан Ільхам.

Раніше Азербайджан повідомив про призупинення спроби розвідувально-диверсійної групи озброєних сил Вірменії перейти кордон двох країн, унаслідок чого у полон взяли шістьох вірменських військових. Офіційний Єреван підтвердив факт полону своїх військових.

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Читайте також: Туреччина попередила, що контролюватиме перемир'я на Кавказі

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ та Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Згідно з домовленістю, сторони конфлікту повинні залишатися на своїх позиціях, а в регіоні мають перебувати російські «миротворці».

Зараз процес врегулювання і переговори на політичному рівні ускладнюються різним трактуванням сторонами досягнутих домовленостей і суперечностями навколо того, де саме проходить межа між Вірменією та Азербайджаном.

Схожі новини