Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Викрадення Чауса: голова парламентської слідчої комісії Молдови привезе в Україну результати розслідування

  • 27.05.2021, 12:54
  • 592

Василь Нестасе стверджує, що викрадення Чауса є прямим зазіханням на національну безпеку Республіки Молдова

Як пише Главком, голова слідчої комісії парламенту Республіки Молдова Василь Нестасе привезе в Україну результати розслідування викрадення судді Миколи Чауса. Нестасе звернувся до Голови Верховної Ради України та керівництва парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки із відповідним листом, де пропонує обговорити матеріали слідства в Києві 28−31 травня. Молдовська сторона також припускає зустріч в онлайн-режимі.

«Беручи до уваги нагальну актуальність питання про викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса, яке є на порядку денному влади Молдови та України, громадської думки та міжнародних ЗМІ, слідча комісія для з’ясування обставин викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса, створена в парламенті Молдови 9 квітня 2021 року, звертається із запитом щодо організації в період із 28 по 31 травня зустрічі, включно з онлайн-режимом, у двосторонньому міжпарламентському молдовсько-українському форматі», — йдеться в листі.

Лист адресований Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, голові Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександру Завітневичу, першому заступнику голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Михайлу Забродському та заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яні Безуглій.

Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком

Як відомо, раніше Василь Нестасе стверджував, що викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса є прямим зазіханням на національну безпеку Республіки Молдова.

Схожі новини