Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВМС України та Британії взяли участь у спільних військових навчаннях

  • 27.05.2021, 11:30
  • 445

Військово-морські сили України та Британії мали спільне тренування типу “PASSEX” у північно-західній частині Чорного моря

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє пресцентр ВМС Збройних сил України.

У відомстві зауважили, що метою заходу було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів НАТО. У маневрах брав участь також вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади українського флоту.

«Дводенне тренування проходило у декілька етапів. Зокрема, корабельно-катерною групою було відпрацьовано маневрування в строях та ордерах, організацію протиповітряної оборони, відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів умовного противника, постановка димової завіси тощо. Під час виконання спільних елементів основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів», — зазначають у повідомленні.

Крім того, у пресслужбі додали, що військові відпрацювали передачу вантажів, ведення розвідки, висвітлення ситуації на морі, проведення пошуково-рятувальних операцій.

Зазначається, що комунікація між екіпажами здійснювалася виключно англійською мовою.

Читайте також: Британія та Швеція заборонили своїм авіакомпаніям літати через Білорусь

Схожі новини