Передплата 2024 «Добрий господар»

Собака-психолог Банана, що працює з надзвичайниками, отримав сертифікат «терапевта»

  • 26.05.2021, 19:20
  • 590

Собака-психолог Банана, що працює з надзвичайками у Донецькій області та допомагає їм знімати стрес та навантаження, успішно склав іспит з навчання для терапевтичних собак ㅡ тепер має сертифікат

Про це розповіли у ДСНС.

Разом з психологом Головного управління надзвичайників у Донецькій області Банана пройшов десятки годин теоретичних та практичних занять. З березня по квітень іспанський водяний собака навчався слухняності та брав участь у практичних терапевтичних сесіях.

Вже 20 травня відбувся іспит у Центральному районному центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Кінологічна пара психолога ДСНС та його чотирилапого колеги успішно склали екзамен та підтвердили статус терапевтичної собаки Банани.

Надзвичайники вже кілька років освоюють метод каністерапії ㅡ позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак.

Золотистого ретривера Еллі, що працював терапевтом у ДСНС, у віці 15 років відправили на пенсію

Так, працівники ДСНС, які відчувають стрес, можуть звернутися до психологів з тваринками (якщо такі є) та поспілкуватися із «зоопсихологами».

Окрім того, навчених тварин залучають у роботу з дітьми. Так, наприклад до Банани у Донецький області працював інший чотирилапий психолог ㅡ золотистий ретривер Еллі. У березні цього року її відправили на заслужену пенсію.

Читайте також: В ОАЕ поліцейські собаки визначають хворих на COVID-19

Схожі новини