Передплата 2024 ВЗ

"У вас бомба на борту": оприлюднили стенограму розмови білоруського диспетчера із пілотом Ryanair

  • 25.05.2021, 17:55
  • 818

Департамент з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі опублікував стенограму запису переговорів диспетчера з пілотом Ryanair

Із заяви білоруської влади випливає, що екіпаж літака самостійно ухвалив рішення сідати в аеропорту Мінська. Про це повідомляє Tut.by.

Згідно із заявою департаменту, 23 травня аеропорт Мінська отримав лист від адресата [email protected] про загрозу теракту над Вільнюсом. Екіпажу повідомили про озвучену загрозу і рекомендували посадити лайнер в столиці Білорусі.

Водночас уточнюється, що екіпаж літака кілька разів намагався дізнатися про джерело цієї інформації.

Як пише Minsknews, зі стенограми випливає, що о 12:30 диспетчер білоруського управління повітряним рухом повідомив пілоту інформацію про бомбу.

«Щоб ви знали, у нас є інформація від спецслужб про те, що у вас бомба на борту, і вона може бути активована над Вільнюсом», — сказав диспетчер.

Диспетчер рекомендував екіпажу посадити літак в Мінську, оскільки це найближчий аеропорт. Після цього протягом 16 хвилин екіпаж уточнював інформацію про небезпеку і про те, звідки прийшли рекомендації сісти в Мінську.

Потім пілот повідомив: «Ми оголошуємо надзвичайну ситуацію Mayday і збираємося перенаправити літак в аеропорт Мінська».

Читайте також: «Вони вб'ють мене»: Протасевич благав екіпаж літака не сідати у Мінську

Диспетчер попросив екіпаж пояснити ситуацію пасажирам і повідомити, чи є на борту небезпечні вантажі. Пілот йому відповів, що таких вантажів немає. Через дві хвилини він повідомив, що на борту перебуває 133 людини.

Повна стенограма запису переговорів була опублікована сьогодні, її встигло побачити видання Tut.by. Сайт зі стенограмою наразі недоступний.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Відповідне рішення було ухвалено після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair на позачерговому засіданні уряду.

Схожі новини