Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Полуничний бум: рецепти смачних десертів

  • 26.05.2021, 20:30
  • 4 232

Полуниця багата на вітамін С, флавоноїди й корисні рослинні кислоти. Тому легкий десерт із цієї ягоди — це не лише смачні ласощі для дітей і дорослих, а й джерело здоров'я

Полунична паннакотта

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

полуниця — 200 г

желатин — 1 пакетик

вершки — 200 мл

цукор — 2 ст. ложки

вода — 100 мл

Замочуємо желатин, як зазначено на упаковці. Розбавляємо вершки водою, змішуємо з цукром, варимо хвилин 15. Подрібнюємо в блендері полуницю, залишивши кілька ягід цілими. Розливаємо по формах желе, тримаємо ніч у холодильнику. Перед подачею поливаємо полуничним соусом, цілими ягодами прикрашаємо десерт.

Полуниця в шоколаді

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

молочний шоколад — 2 плитки

волоські горіхи — 100 г

масло вершкове — 2 ст. ложки

полуниця ціла — 300 г

Проколюємо чашолисток полуниці зубочистками. Розтоплюємо масло з шоколадом, потім кожну ягідку. Тоді посипаємо її товченими волоськими горіхами. Викладаємо полуницю в шоколаді на тарілку.

Полуниця з кремом

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

полуниця — 200 г

апельсиновий лікер — 30 мл

сир вершковий — 70−100 г

пудра цукрова — 100 г

молоко — 30 мл

Зрізаємо плодоніжки у полуниці, ставимо ягоди вертикально. На кожній полуниці робимо хрестоподібний надріз, заповнюємо його кремом, використовуючи кондитерський конверт. Крем готуємо так: збиваємо молоко з вершковим сиром і цукровою пудрою. Поливаємо верхівки ягід апельсиновим лікером.

Читайте також: Як приготувати божественно смачний зефір з полуницею та кінзою

Схожі новини