Передплата 2024 ВЗ

Порно у підручнику: в ІЗМО пояснили, звідки взялося хибне посилання

  • 24.05.2021, 18:55
  • 1 068

Порносайт, посилання на який виявили у підручнику з української мови, на момент підготовки книги мав інше наповнення

Про це у відповідь на запит Суспільного повідомили у пресслужбі Інституту модернізації змісту освіти.

«Сайт під час підготовки вищезгаданого підручника («Українська мова (рівень стандарту)» для 10 класу — ред.) мав інше наповнення. Автор підручника вказував його як джерело інформації, що була ним використана (з метою дотримання авторського права).

З вересня до середини листопада 2019 року вебсайт не оновлювався, а з 20 листопада 2019 року став недоступним, оскільки 19 листопада відбулася перереєстрація домену. Заміна змісту сайту зі збереженням його попередньої назви здійснена у вересні 2020 року", — пояснили у відомстві.

В інституті також повідомили, що видавництво «Грамота» вже передало в ІМЗО заміну електронної версії підручника з видаленим відповідним посиланням, щоб розмістити правильну версію в електронній бібліотеці інституту.

22 травня кіберполіція повідомила, що заблокувала порносайт, посилання на який містилося у підручнику з української мови для 10 класу.

Читайте також: Порно на контрольній: викладача «ЛП» відсторонили через «нову методику»

Про це повідомив автор підручника Олександр Авраменко у Facebook.

«Проблему з посиланням на порносайт вирішено: його вже заблоковано», — написав Авраменко, подякувавши заступникові міністра внутрішніх справ Антонові Геращенку за вирішення проблеми.

Водночас Геращенко заявив, що наразі правоохоронці займаються пошуком осіб, «які задумали та реалізували цю зухвалу провокацію проти української освіти».

«Якісь покидьки, яких ще продовжує шукати поліція, вирішили завдати публічної шкоди українській освіті. Вони заволоділи web-доменом, на якому було посилання в посібнику авторства Олександра Авраменко і навмисно, заради хайпу та скандалу, розмістили за цим посиланням порносайт», — зазначив він.

Нагадаємо, скандал навколо підручника з української мови для 10-х класів під авторством Олександра Авраменка від видавництва «Грамота» виник після того, як школяр у соцмережі розповів, що за посиланням з цього посібника можна потрапити на ресурс із порнографічним контентом.

Схожі новини