Передплата 2024 ВЗ

Прихильника Лукашенка виключили із фракції "Слуга народу"

  • 24.05.2021, 10:25
  • 579

Євгенія Шевченка, який неодноразово висловлював своє захоплення де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком, а також літав до нього на зустріч у Білорусь, виключили з фракції "Слуга народу"

Про це у Telegram повідомив заступник голови фракції «Слуга народу», народний депутат Олександр Качура, пише Depo.ua.

«Секретаріату фракції все-таки вдалося зібрати необхідну кількість підписів. Матеріали будуть передані в апарат ВР і зачитані на наступному пленарному засіданні», — написав Качура.

Зазначимо, що напередодні Шевченко привітав Лукашенка із затриманням колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Відомо, що нещодавно Шевченко оскандалився з поїздкою до Білорусі. Зокрема, 20 квітня він у Мінську провів зустріч з Лукашенком, на що у фракції «Слуга народу» заявили, що не знали про цей візит.

Читайте також: Один зі «слуг» закликав білорусів пробачити гріхи диктатора

Шевченко вже не вперше демонструє свою підтримку режиму Олександра Лукашенка.

Зокрема, у лютому цього року він побував на Всебілоруських зборах під керівництвом Лукашенка. Нардеп також відвідував Білорусь у грудні 2020 року. А 10 серпня 2020 року, на наступний день після президентських виборів у Білорусі, після яких у Білорусі спалахнули масштабні протести, нардеп Євгеній Шевченко привітав Лукашенка з перемогою.

Нагадаємо, що після візиту Шевченка до Лукашенка у квітні у монобільшості в Раді почали говорити про ймовірне виключення нардепа з фракції. Сам Шевченко заявляв, що не проти піти, однак не хоче робити це сам, а бажає, щоб його саме виключили. Повідомлялося навіть, що він сам почав збір підписів за це.

Схожі новини