Передплата 2024 «Добрий господар»

"Бацька вам не Янукович": нардеп Шевченко схвалює затримання редактора NEXTA

  • 24.05.2021, 10:00
  • 617

Народний депутат України від фракції “Слуга народу” Євгеній Шевченко підтримав затримання у Мінську колишнього головного редактора опозиційного білоруського Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, якому тепер загрожує смертна кара

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Так, Шевченко поширив публікацію російського політолога Сергія Карнаухова, який назвав затримання Протасевича «блискучою роботою». Від себе нардеп написав: «У Мінську затримали засновників NEXTA. Оце державність!».

Крім того, на своїй сторінці у Facebook нардеп виклав фото своєї нещодавньої зустрічі з білоруським диктатором Олександром Лукашенком з підписом «Бацька вам не Янукович».

Читайте також: «Слуга» Шевченко легітимізував самопроголошеного Лукашенка

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника Nexta Романа Протасевича. Літак, в якому перебував журналіст, здійснив аварійну посадку після повідомлення про мінування.

Як повідомляє «Радыё Свабода», Протасевич, а також засновник Telegram-каналу «Кто-то» Степан Пуціла перебували в міждержавному розшуку.

Протасевич і Пуціла обвинувачуються в організації масових заворушень та групових акцій, що грубо порушують громадський порядок — ст. 293, арт. 342, а також в підбурюванні соціальної ворожнечі (ч. 3 ст. 130) КК РБ. Їхні імена внесли до так званого списку терористів, який офіційно називається «Список організацій та осіб, причетних до терористичної діяльності».

За повідомленнями білоруських ЗМІ, Протасевичу загрожує смертна кара.

Схожі новини