Передплата 2024 ВЗ

Макрон під український тост відсвяткував відкриття ресторанів

  • 22.05.2021, 11:20
  • 775

Президент Франції Еммануель Макрон на святкуванні з нагоди відкриття терас кафе і ресторанів після тривалого карантину підняв келих під тост української мовою

Як повідомляє «Європейська правда», відео з події опублікувало посольство Україні у Франції на своїй сторінці у Facebook.

Макрон завітав до одного із закладів у Парижі, де його пригостили коктейлем. Він підняв келих зі словами «à ta santé!», що довільно можна перекласти як «Будьмо», а дослівно як тост «За здоров’я» цю мить хтось із натовпу вигукнув українською «Будьмо!», на що Макрон відреагував посмішкою і піднявши бокал сказав — «За Україну».

У Франції цього тижня почався другий етап скасування карантину, включаючи відновлення робіт терас в кафе та послаблення комендантської години.

Барам, кафе і ресторанам з 19 травня дозволено відкривати літні майданчики тільки на відкритому повітрі. Всі заклади громадського харчування в країні були закриті з жовтня і працювали тільки на винос. Проте будуть діяти правила щодо максимум шість осіб за столом.

Комендантська година тепер буде починатися на дві години пізніше — з 21:00 і буде діяти до 6 ранку.

Читайте також: Захід має окреслити «червоні лінії» у відносинах із РФ, — Макрон

Схожі новини