Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна закликає Конгрес США завадити будівництву "Північного потоку-2"

  • 21.05.2021, 13:05
  • 580

Верховна Рада ухвалила звернення до Конгресу США щодо запровадження санкцій проти будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Про це повідомляє Укрінформ. Рішення підтримали 292 нардепи.

«Верховна Рада України закликає Палату представників та Сенат Конгресу використати весь наявний інструментарій, передбачений американським законодавством, для цілковитого і незворотного зупинення будівництва газогону в рамках проєкту „Північний потік-2“ шляхом застосування санкцій проти всіх учасників цього російського геополітичного проєкту», — йдеться у зверненні.

Рада підкреслює, що високо цінує позицію США проти завершення будівництва. Водночас вони висловлюють занепокоєння тим, що санкції не передбачають заходів проти головної компанії — «Nord Stream AG».

Необхідність ухвалення постанови аргументується тим, що намагання РФ реалізувати проєкт «Північний потік — 2» є одним із інструментів у гібридній війні, який спрямований на підрив незалежності та геополітичних позицій України.

Зазначається, що мета — створити механізм тиску на державу та країни всієї Центрально-Східної Європи, підірвати трансатлантичну єдність, розділити Європу та посилити залежність інших країн ЄС від поставок російського газу.

Читайте також: Санкцій, які зупинять «Потік-2», не буде?

Нагадаємо, США оголосили про відмову від запровадження санкцій проти оператора газогону «Північний потік-2» — компанії Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора — Маттіаса Варніґа.

14 республіканців зареєстрували ініціативу, яка скасовує винятки у санкціях проти учасників будівництва газогону «Північний потік-2».

Група підтримки України у Сенаті США закликала президента Джо Байдена не відмовлятись від санкцій проти компанії-оператора російського газогону «Північний потік-2»

Схожі новини