Передплата 2024 ВЗ

У Раді хочуть визнати ХАМАС терористичною організацією

  • 21.05.2021, 10:35
  • 427

20 травня у Верховній Раді зареєстрували постанову, за якою Україна визнає ХАМАС терористичною організацією

Про це повідомила нардепка «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк у Facebook.

Ініціативу підтримали 80 нардепів. Наразі проєкт передали на розгляд керівництву Ради.

«Фактично Україна цим кроком приєднується до цивілізованого світу, до наших стратегічних партнерів — Євросоюзу, США, Канади, а також Британії та Японії, які давно визнали цей радикальний рух терористичною організацією. Крім того, такими діями ми робимо крок назустріч Ізраїлю. І цей крок давно назрів.

Зокрема тому, що головною країною, яка не лише не визнає ХАМАС терористичною організацією, а й політично підтримує цей рух, є Російська Федерація, яка радо приймає ватажків ХАМАСу в Москві і чий міністр закордонних справ називає їх «любими друзями». Кремль використовує терористів ХАМАСу для тиску на США, щоб вимагати поступок з інших питань. Передусім щодо визнання анексії Криму та врегулювання воєнного конфлікту на Донбасі на умовах Москви.

Місце України з тими державами-партнерами, які шанують міжнародне право й дотримуються мирних намірів у глобальній політиці. Сьогоднішню ініціативу я вважаю проявом вірності України європейським цінностям".

Читайте також: Терористи «ДНР» отримали сотні тисяч українських соцвиплат

Нагадаємо, 10 травня Сектор Гази обстріляв територію Ізраїлю й отримав вогонь у відповідь.

Атака відбулася незадовго після палестинських протестів у Східному Єрусалимі проти запланованих виселень палестинців з району Шейх-Джаррах на користь єврейських поселенців.

Відтоді між Ізраїлем та ХАМАСом тривають активні бойові дії.

Схожі новини