Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль і ХАМАС уклали перемир'я

  • 21.05.2021, 08:55
  • 533

Ізраїль та ХАМАС домовилися про припинення бойових дій у Секторі Гази. Воно почалося о 02:00 21 травня за місцевим часом

Про це повідомляють «12 канал» Ізраїлю та Reuters.

В Ізраїлі припинити вогонь вирішили після відповідного рішення Кабінету міністрів. Урядовці схвалили пропозицію прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньягу та міністра оборони Бені Ганца.

Як цитує видання Ynet, представники міністерства оборони Ізраїлю заявили, що Ізраїль вичерпав усі свої можливі військові досягнення в конфлікті з ХАМАСом на території Сектору Гази.

Ізраїль ухвалив рішення про зупинку бойових дій після тиску з боку США. Зокрема, увечері 17 травня президент США Джо Байден навіть провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю, у якій закликав завершувати обстріли Сектору Гази.

Читайте також: Байден зателефонував Нетаньягу після авіаудару по офісам ЗМІ

Крім того, до посередництва у конфлікті долучився і Єгипет. Зокрема, саме ця країна, як пише BBC, запропонувала цей режим припинення вогню.

Представники ХАМАСу ще 19 травня заявляли CNN, що припинення вогню може бути «неминучим, можливо, протягом 24 годин», оскільки Білий дім і Європа посилили тиск на обидві сторони конфлікту.

Схожі новини