Передплата 2024 «Добра кухня»

Онучка королеви Єлизавети II – при надії

Британська монархиня стане прабабусею вже у 12-й раз

Онучка британської королеви Єлизавети II, принцеса Беатріс, та її чоловік Едуардо Мапеллі Моцці оголосили, що восени очікують народження первістка.

Принцеса Беатріс та її чоловік Едуардо Мапеллі Моцці. Фото UK Press Pool
Принцеса Беатріс та її чоловік Едуардо Мапеллі Моцці. Фото UK Press Pool

Як повідомив Букінгемський палац, «королева була поінформована», і пе­ребуває від цієї новини «у захопленні». Отже, восени Єлизавета І І стане праба­бусею уже у 12-й раз. Зараз у британ­ської королеви 10 правнуків, але вліт­ку має народитися друга дитина онука Єлизавети І І, принца Гаррі, та його дру­жини-американки Меган Маркл. (Нага­даємо, вони відмовилися від виконання обов’язків членів королівської родини й переїхали жити до США).

32-річна Беатріс і 37-річний Едуардо оголосили про свої заручини у верес­ні 2019 року. У липні минулого року вони одружилися. Приватна церемонія відбу­лася у Віндзорській каплиці. Спочатку весілля взагалі відклали, а потім усе-та­ки дозволили провести, але зі суворими карантинними обмеженнями.

У лютому цього року донька принца Ендрю Беатріс стала тіткою — її молодша сестра Євгенія народила первістка. Беа­тріс також є прийомною матір’ю, оскіль­ки Едуардо Мапеллі Монці, британсько-італійський магнат у будівельній галузі, має маленького сина від своєї колиш­ньої нареченої.

Схожі новини