Передплата 2024 «Добра кухня»

У Дрогобичі шляхетні мужі святкують День вишиванки

  • 20.05.2021, 15:55
  • 2 052

У День вишиванки, 20 травня, у Дрогобичі провели неординарну акцію: шляхетних мужів – пам’ятники Юрія Дрогобича, Івана Франка, Тараса Шевченка та Степана Бандери – одягнули у вишиванки

Ініціювало цю акцію керівництво громади, повідомляє сайт Дрогобицької міської ради.

«Вишиванка ідентифікує нас як українців. Цей день ми прагнемо відзначити велично та неординарно. Окрім масової ходи у вишиванках, до якої ми запросили усіх мешканців громади, ми ініціювали вдягнути наших велетів у вишиванки. Гадаю, що така акція буде своєрідною промоцією української культури та нашого міста», — наголосив очільник громади Тарас Кучма.

Одягали пам’ятники у вишиванки заступник міського голови Андрій Ковч та завідувачка сектору патріотичного виховання Ліда Жгута. Долучився до акції й керівник КП «Туристично-інформаційний центр Дрогобича» Ігор Чава та працівники КП «Служба муніципального управління».

Читайте також: День вишиванки: у Львові одягнули античні статуї, левів та прикрасили будівлю ДСНС

«День вишиванки — це особливе свято для кожного українця. Це наші споконвічні традиції, які цього дня вшановують українці у всьому світі. Вишиванка — це стильно, красиво та модно!», — прокоментував Андрій Ковч.

Схожі новини