Передплата 2024 «Добра кухня»

30-річчя Незалежності: Зеленський обіцяє триденне святкування та військовий парад

  • 20.05.2021, 13:10
  • 627

Президент Володимир Зеленський анонсує святкування 30 річчя Незалежності України, яке "українці запам’ятають назавжди"

Про це розповів глава держави на великій пресконференції 20 травня.

За словами Зеленського, святкування триватиме три дні, почнеться 22 серпня.

23 серпня — в усіх регіонах України піднімуть велетенські прапори. Також на цю дату заплановано перший саміт про деокупацію Криму в рамках «Кримської платформи», куди запрошені представники світових країн.

Водночас у Києві пройде саміт «перших леді та джентльменів». Також 23 серпня буде великий концерт легенд опери та балету в Оперному театрі.

24 серпня, за словами президента, відбудеться великий військовий парад «і на суші, і на воді», і на Дніпрі, і в Одесі, і на Майдані Незалежності в столиці. Цього дня буде також великий концерт українських зірок на НСК Олімпійський.

Зеленський обіцяє, що вперше в Україну привезуть Конституцію Пилипа Орлика і в рамках святкування всі зможуть побачити її.

Окрім цього президент представив символ 30-річчя Незалежності — квітку, яку розробила львівська компанія. За словами Зеленського — безкоштовно.

«Головна квітка 30-річчя символізує — ти у мене єдина. Нас не зрізати, не затоптати. Ми все одно будемо квітучою країною».

Читайте також: Пресконференція Зеленського: пряма трансляція з місця події

Нагадаємо, Кримська платформа — новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті в серпні у Києві.

Схожі новини