Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Більший за Майорку: в Антарктиді відколовся гігантський айсберг

  • 20.05.2021, 08:35
  • 557

Величезний айсберг відколовся від західної сторони шельфового льодовика Ронне в морі Ведделла. Площа льодового гіганта, який отримав назву А-76, становить близько 4320 кв. км., що наразі робить його найбільшим айсбергом в світі

Про це повідомляє Європейське космічне агентство.

Виявлений на недавніх зображеннях місії Copernicus Sentinel-1 айсберг, має довжину близько 170 км. і ширину 25 км., що трохи більше іспанського острова Майорка.

Величезні розміри айсберга роблять його найбільшим в світі, натомість поступається першим місцем айсберг A-23A (розміром близько 3880 кв. км.), який також перебуває в морі Ведделла.

Фото: ESA
Фото: ESA

Айсберг виявила Британська антарктична служба, а підтверджений Національним льодовим центром США з використанням зображень Copernicus Sentinel-1.

Місія Sentinel-1 складається з двох супутників на полярній орбіті, які використовують радіолокаційні зображення C-діапазону із синтезованою апертурою, що дозволяє цілий рік спостерігати за віддаленими регіонами, такими як Антарктида.

Читайте також: Гренландія втрачає території через зміну клімату (фото з супутника)

Традиційно айсберги називають відповідно до антарктичного квадранта, в якому їх помітили, потім порядковим номером, потім, якщо айсберг трісне, послідовною буквою.

Схожі новини