Передплата 2024 ВЗ

У Білорусі під час авіакатастрофи загинули двоє людей (відео)

  • 19.05.2021, 17:30
  • 600

У Білорусі розбився військовий літак: хоча двоє пілотів змогли катапультуватися, вони обоє загинули

Про це повідомляє Міністерство оборони Білорусі.

Льотчики намагалися відвести літак від житлової зони. Але на фото і відео з місця падіння видно, що машина впала серед житлових будинків й осколками пошкодило двоповерхівку.

Інформація про жертви серед цивільних не надходила.

Катастрофа сталася біля міста Барановичі на заході Білорусі.

Розбився літак Як-130 Лідської штурмової авіабази.

Це нові російські учбово-бойові літаки, які взяли на озброєння російської армії у 2010 році та експортували до Білорусі у 2015−2016 роках.

«Під час виконання навчально-тренувального польоту екіпаж виявив технічну несправність. Проявивши мужність і героїзм, пілоти прагнули відвести літак від населеного пункту», — повідомляють у Міноборони Білорусі.

«Переконавшись, що траєкторія падіння літака перебуває поза зоною житлових будинків, льотчики катапультувалися», — відзначають там.

В оборонному відомстві також додають, що обидва льотчики після катапультування загинули, але точних причин цього не називають.

Оглядачі припускають, що причиною смерті могло стати те, що пілоти катапультувалися з надто малої висоти й літак при цьому був нахилений. Точні причини має назвати слідство.

Загинули командир ланки учбово-бойової ескадрильї у званні майора та лейтенант.

«Інших жертв та руйнувань немає», — кажуть у Міноборони Білорусі.

На фото та відео з місця події видно, що літак упав все ж серед житлових будинків.

Незначні пошкодження, судячи з медіа, отримала двоповерхівка біля місця падіння.

«Льотчики до останнього відводили літак від житлової забудови. Катапультувалися на низькій висоті. На двоповерховому будинку досі висить парашут», — цитує видання TUT. by очевидця.

За його словами, в небі летіла ланка з чотирьох літаків, а потім почувся хлопок та з’явився дим з району приватної забудови.

Пізніше місце аварії облітав вертоліт.

«Якби не самопожертва пілотів, жертв на землі могло б бути набагато більше — район дуже густо забудований. Пілотам вдалося відвести літак буквально в єдину незабудовану ділянку», — пише Telegram-канал Nexta.

«Летіли спочатку четвірками, потім двійками, потім на моїх очах літак втратив керування і пішов вниз», — цитує іншого очевидця «Наша нива».

Очевидці також кажуть, що далі по маршруту посадки на авіабазу розташована нафтобаза, тож льотчики могли вирішити скерувати машину у порівняно незабудований район.

Білоруські медіа пишуть, що демонстраційні польоти літаків планувалися на майбутньому святкуванні 150-річчя Барановичів.

Читайте також: Завершилося розслідування авіакатастрофи АН-26

Схожі новини