Передплата 2024 «Добра кухня»

Модернізм відзначать таблицями

У місті встановлять 32 нові меморіальні й інформаційні таблиці

Зокрема, інформаційні таблиці встановлять на фасадах історичних будівель міста періоду міжвоєнного модернізму — у рамках проєкту «100 років модернізму у Львові». Проєкт переміг у конкурсі «Фокус на культуру 2020 — 2021». Про це повідомила пресслужба ЛКП «Бюро спадщини».

Також встановлять інформаційну таблицю про історика Ярослава Ісаєвича (на фасаді бу­динку № 4 на вул. Козельницькій) та меморіальну таблицю учаснику АТО, кавалеру орде­на «За мужність» ІІІ ст. Михайлу Шозді, який загинув від кулі снайпера (на фасаді будинку № 15 на вул. Свенціцького). Відповідне рішен­ня прийняв виконком ЛМР, повідомляє пресслужба мерії.

Виконком Львівської міської ради своїм рі­шенням підтримав проєкт «100 років модер­нізму у Львові». Його спільно реалізують ЛКП «Бюро спадщини», Управління охорони істо­ричного середовища ЛМР та Інститут архітек­тури НУ «Львівська політехніка». Як розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Бо­гайчик, таблиці встановлять на 30 цінних мо­дерністичних будинках міста. Це сприятиме збереженню культурної спадщини Львова між­воєнного періоду. Ознакування будинків пла­нують провести протягом травня-червня. Таблиці міститимуть їхню коротку історію.