Передплата 2024 «Добрий господар»

Як впливають смартфони на виникнення кардіологічних захворювань

  • 19.05.2021, 19:45
  • 2 333

Американські кардіологи не знайшли великої загрози для серця чи кардіо апаратів від сучасних смартфонів

Фото умовне
Фото умовне

Про це пишуть на сайті Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA).

У висновку відомства йдеться, що оснащені магнітами ґаджети можуть короткочасно впливати на роботу імплантованих електронних медичних пристроїв. Зокрема, називалося вплив дивайсів на кардіостимулятори і імплантовані дефібрилятори. Однак в ході тестів вдалося з’ясувати, що велику небезпеку для здоров’я смартфони та інші розумні пристрої не несуть.

«Ми вважаємо, що ризик для пацієнтів невеликий, і зараз агентству не відомо про будь-які побічні ефекти, пов’язані з цією проблемою», — заявив доктор медичних наук Джефф Шурен (Jeff Shuren). Однак через зростання популярності девайсів з вбудованими магнітами споживачам варто уважно ставитися до вибору пристроїв, а пацієнтам — дотримуватися деяких правил по експлуатації апаратів.

У висновку FDA говориться, що при безпосередній близькості ґаджети до медичного обладнання останнім дійсно може вийти з ладу на нетривалий час. Через це медики рекомендували людям з кардіостимуляторами та імплантуються дефібрилятором перед покупкою певних ґаджети консультуватися з лікарями.

Також фахівці радили не носити апарати з магнітом поблизу місць розташування медичних пристроїв — на відстані як мінімум 15 сантиметрів.

Читайте також: «Пацієнти думають, що є чарівна таблетка, яка все вилікує, але такої таблетки не існує»

Схожі новини