Передплата 2024 ВЗ

Силовики намагались потрапити у квартиру Кличка (оновлено)

  • 18.05.2021, 11:30
  • 786

До будинку мера Києва Віталія Кличка приїхала група озброєних людей, одягнених як правоохоронці, які намагались потрапити у його квартиру

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив журналіст, головний редактор Цензор. НЕТ Юрій Бутусов.

Він зазначив, що група людей о 7:30 приїхала під будинок Кличка та годину перебувала у під’їзді.

«За словами джерел у мерії, сам Кличко о 7:00 поїхав на тренування, і розминувся з цією групою, приналежність якої поки не встановлена. У квартиру мера поки ніхто не заходить», — пише Бутусов.

Пізніше Кличко прокоментував приїзд правоохоронців до свого будинку.

«Сьогодні вранці, десь, 7 годині, коли я пішов на тренування, в під’їзд зайшла група озброєних і в шоломах правоохоронців, які перебували там поки я тренувався. Коли я прийшов додому, підіймаючись сходами, побачив групу правоохоронців…

На моє питання що відбувається, вони відповіли, що прийшли, нібито, у квартиру двома поверхами нижче моєї. Начебто, ця квартира здається і в них питання до орендарів. Але… Камера встановлена на моєму поверсі зафіксувала, що ці люди підіймалися на мій поверх і дзвонили та стукали у двері моєї квартири. Помилка? Я не думаю", — написав мер Києва.

Кличко також заявив про безпрецедентний тиск на міську владу, такого не було навіть за часів Януковича.

«За такі незаконні дії і їх режисерам, і виконавцям доведеться відповідати за законом!» — наголосив столичний очільник.

Служба безпеки України вже прокоментувала обшуки.

Відповідно до повідомлення, ніякого відношення до самого пана Кличка обшуки не мають.

Так, співробітники ГУ СБУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю, зі спецпідрозділом ЦСО «А» здійснюють обшуки у межах кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів.

«Вони відбуваються одразу у декількох локаціях, зокрема, і в будинку, де проживає Віталій Кличко. Деталі цієї спецоперації ми повідомимо згодом. Ніякого відношення до самого пана Кличка обшуки не мають», — повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Кличко назвав чинну владу «наступниками Януковича»

Схожі новини