Передплата 2024 «Добрий господар»

Кличко назвав чинну владу "наступниками Януковича"

  • 17.05.2021, 19:15
  • 661

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада вимагає від правоохоронців звіту про статус справ, щодо яких КМДА передавала матеріали за результатами внутрішніх аудитів

Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Telegram.

«Міська влада вимагає від правоохоронних органів звіту про статус справ, щодо яких КМДА передала документи за результатами аудитів. А їх ми здійснюємо регулярно», — заявив Кличко.

Він зазначив, що з 2015-го року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали за 316 об’єктами аудиту.

«На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до справ, порушених раніше. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру.

За 27 — передали обвинувальні акти до суду. Але питання: яка ситуація з іншими справами? Бо сьогодні перевірки й обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі!

Про ті порушення, що виявили ми самі! То чим займалися правоохоронні органи? Чи тільки раптом дійшли руки, бо прийшла весна? Щодо деяких справ місто передало матеріали ще два роки тому. Наприклад, щодо Департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства і структурні підрозділи вже надавали документи на вимогу правоохоронців. Зараз ті прийшли шукати знову! Тепер беруть копії тих документів, які є у правоохоронних органах", — наголосив Кличко.

Мер Києва зауважив, що події, які розгортаються навколо міської влади останніми тижнями, виглядають заангажованою акцією.

«Це все виглядає заангажовано, як акція, що підготована похапцем! Аби здійняти галас і облити брудом столичну владу та мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту схему, якою користувалися Янукович із Черновецьким. Бо „креативні“ юристи цієї спецоперації — ті ж самі. Але зважайте: я вам — не Черновецький! А от ви — таки наступники Януковича! Пам’ятаєте, де він зараз?!», — додав він.

Читайте також: «Кошмарять столичну владу»: Кличко обурений обшуками у КМДА

Нагадаємо, співробітники Державної фіскальної служби провели обшуки у Київській міській державній адміністрації у справі про завдання громаді Києва понад 19,5 млн грн збитків.

Київська міська прокуратура спільно з Управлінням стратегічних розслідувань поліції Києва провели обшуки в Департаменті соціальної політики КМДА.

Правоохоронці повідомили про підозру трьом посадовцям Департаменту соціальної політики КМДА у розкраданні 13,5 млн грн.

Також прокуратура та Нацполіція провели обшуки у департаменті містобудування та архітектури КМДА.

Схожі новини