Передплата 2024 «Добра кухня»

Звернення Чауса: на відео видно сліди його побиття

  • 17.05.2021, 14:24
  • 903

Адвокат Чауса переконаний, що відео записане під тиском

На відеозвернення колишнього судді Миколи Чауса, яке оприлюднили у понеділок телеграм-канали, можна побачити сліди його побиття. Зокрема, як пише Главком, на правій руці, яка ненадовго з’являється в кадрі, видно досі незагоєну рану.

Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком

Як відомо, на фотографії, яка з’явилась невдовзі після його викрадення у Кишиневі, його права рука була забинтована, а під оком виднівся синець. Наразі обличчя Чауса було явно загримоване, однак біля правого вуха видно слід від порізу. Адвокат Чауса Ростислав Кравець переконаний, що відео записане під тиском.

Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком

«Поява такого відеозвернення значить, що Чаус не на волі. Його контролюють якісь особи, і найімовірніше, історія з причетністю до його викрадення з Молдови українських спецслужб підтверджується. По-перше, видно, що Чаус читає своє звернення з папірця. Якщо людина говорить від себе, він буде заїкатися, проявляти якусь міміку. А тут Чаус сидить рівно і просто зачитує текст», — зазначає Кравець.

Журналіст Юрій Бутусов напередодні спрогнозував появу Чауса перед приїздом у Київ очільника уряду Молдови. Він написав, що Офіс Президента хоче не допустити розголосу причетності до операції з викрадення у Молдові судді Чауса співробітників ГУР МО. Тому одним із варіантів легалізації появи Чауса в Україні може бути «затримання» його силами СБУ як російського шпигуна.

«В.о. прем'єр-міністра Молдови Ауреліу Чокой 17 травня в понеділок прибуває в Україну з візитом. Молдова вимагає від України надати офіційні роз'яснення, НАБУ вимагає припинити цирк і віддати їм нарешті побіжного суддю, а Офіс Президента хоче представити Чауса як … російського шпигуна, щоб врятувати Зеленського від скандалу», — пише Бутусов.

«Офіс президента хоче не допустити розголосу причетності до операції співробітників ГУР МО. Коли влада поміняється, виникнуть правові підстави притягнути до кримінальної відповідальності співробітників ГУР МО, можливо, брали участь у викраденні Чауса, щоб вони дали свідчення, хто з керівників дав їм такий наказ. Крім того, після того, як хтось з учасників операції з викрадення виклав в інтернет фотографії Чауса зі слідами побоїв, Чаус отримає аргументи для захисту своїх прав в результаті викрадення», — пише Бутусов.

Схожі новини