Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові виступають проти відставки Степанова, у Києві — за

  • 17.05.2021, 14:13
  • 721

Львівські медики висловили підтримку міністру охорони здоров'я Максиму Степанову, якого планують звільнити на позачерговому засіданні. Водночас у Києві відбулася акція протесту "Степанов має піти"

Про це йдеться на офіційній сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

«У найважчий для нашої медицини час — період боротьби із пандемією Covid-19 — Україна має сильне міністерство охорони здоров’я, яке чує профільну спільноту, розуміє і вирішує проблеми медиків та пацієнтів.

Ми вдячні за це усій команді МОЗ України! Це команда, яка понад рік вдало не лише протистоїть поточним викликам, а й втілює реформи та має стратегічне бачення розвитку нашої медицини.

Наразі ми занепокоєні можливістю кадрових змін у відомстві і не бажаємо іншого вектору і пріоритетів, а тим паче — не хочемо лишитися у період пандемії без міністра.

Тож просимо уряд і депутатів Верховної Ради під час ухвалення рішення зважати насамперед на думку медичної спільноти!"

Водночас під будівлею Верховної Ради влаштували акцію за відставку Степанова, розповідають #Букви.

За словами організаторів, на цю акцію «мали би вийти 47 тисяч українців, та замість них на площі було 47 тисяч чорних стрічок, адже стільки людей померло від COVID-19 в Україні».

Фото: #Букви
Фото: #Букви

«Це надзвичайно велика кількість людей, яка дорівнює населення цілого міста, такого як Ірпінь чи Білгород-Дністровський. Чорні стрічки на асфальті символізують людей, які померли через міністра Степанова. Для людей немає місця в лікарнях, не вистачає кисню, немає як вакцинуватися — все це через неефективність міністра охорони здоров’я Степанова. Він має піти у відставку та відповісти за свої злочини», — зазначив голова благодійного фонду «100% життя» Дмитро Шерембей.

Організатори заявляють, що Україна останнім часом «незмінно посідає перші місця в рейтингу за кількістю смертей від COVID-19 та останнє місце за темпами вакцинації в Європі».

Фото: #Букви
Фото: #Букви
Фото: #Букви
Фото: #Букви

Учасники акції стурбовані тим, що вакцинація йде дуже повільно, самих вакцин недостатньо, а процес щеплення є хаотичним.

Крім того, пацієнтські організації вимагають від Верховної Ради додати до порядку денного сесії проєкт постанови про відставку Максима Степанова та ухвалити її.

Читайте також: Степанова спіймали на брехні щодо закупівель вакцини від COVID-19

Нагадаємо, Максим Степанов очолив МОЗ на старті епідемії коронавірусу. 20 березня 2020 року Верховна Рада на позачерговому засіданні з другої спроби призначила його на посаду.

Відтоді депутати кілька разів пробували ініціювати його звільнення. Зокрема, така постанова була зареєстрована у липні 2020 року.

2 квітня депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін інформував про збір підписів під постановою про скликання позачергової сесії щодо звільнення Максима Степанова. За словами депутата, свій підпис поставив і голова комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

28 квітня народні депутати від фракції «Голосу» зібрали понад 150 підписів за проведення позачергового засідання Верховної Ради щодо розгляду відставки міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Міністр, коментуючи це, заявив, що він нібито має багато справ, тому не розмірковує над питанням призначення нового міністра на його заміну.

У Раді нацбезпеки і оборони не вважають доречним звільнення Степанова саме зараз.

Схожі новини