Передплата 2024 «Добрий господар»

Принц Чарльз обіцяє відкрити королівські палаци для всіх охочих

  • 16.05.2021, 19:55
  • 637

Принц Чарльз прагне надати громадськості більше доступу до королівських палаців

Про це повідомила The Sunday Times, передає Sky News.

Принц Уельський хоче, щоб Букінгемський палац, Клеренс-хаус, Віндзорський замок, Сандрінгем і Балморал перейшли з «приватних приміщень у загальнодоступні місця».

До того, як пандемія коронавірусу змусила їх закритися, частини королівських резиденцій були відкриті для громадськості, але деякі лише в певний час року.

Зазначається, що спадкоємець престолу бажає скасувати ці обмеження. Наразі щодо цього тривають консультації за участю герцогині Корнуольської, герцога та герцогині Кембриджської та інших королівських осіб.

Букінгемський палац та його сади є одними з приміщень, які можуть бути відкриті протягом року, коли Чарльз стане королем, зокрема, коли він там перебуватиме.

Читайте також: У мережі з'явилося фото маленького принца Чарльза, який нудьгує на коронації Єлизавети II

Нагадаємо, у квітні вперше в історії почали продавати квитки для проведення пікніка на галявинах Букінгемського палацу, однак продаж довелося тимчасово припинити через високий попит.

Державні кімнати Букінгемського палацу, зазвичай, відкриваються щоліта та демонструють тематичні виставки.

Цьогоріч з травня по вересень палац також буде відкритий, з невеликими екскурсіями, що дозволить людям побачити багато його кімнат, прикрашених скарбами з Королівської колекції.

Схожі новини