Передплата 2024 ВЗ

Справжній пломбір: як власноруч приготувати морозиво

  • 16.05.2021, 20:15
  • 13.9K

Морозиво - улюблений десерт в спекотні дні. Солодкі ласощі, що тануть в роті, дуже люблять дорослі та діти. Якщо якість магазинного морозива викликає у вас сумніви, можна приготувати десерт вдома

Домашнє морозиво можна приготувати з будь-якою начинкою — просто додайте в нього шматочки фруктів або ягід, джем, згущене молоко або розтоплений шоколад.

Інгредієнти:

  • Молоко — 160 мл.
  • Жовток — 3 шт.
  • Цукор — 150 г.
  • Вершки — 500 г.
  • Ванільний екстракт або ванілін — 2 г.

Приготування

  1. Молоко підігріти, але не кип'ятити. Окремо збити білки з жовтками.
  2. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити в жовтки гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Перелити масу в каструлю і нагріти на середньому вогні до легкого загустіння, але не кип'ятити.
  4. Потім поставити каструлю в місткість з холодною водою й охолодити суміш до кімнатної температури.
  5. Холодні вершки відразу з холодильника збити міксером до кремоподібного стану.
  6. Через сито вмішати вершки в молочну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності.
  7. Викласти масу в форму і поставити в морозильну камеру на 4 години.
  8. Раз на годину суміш помішувати ложкою, щоб вона застигла рівномірно.

Інгредієнти:

  • Вершки 33−35% - 300 г.
  • Цукрова пудра — 50 г.
  • Ванільний цукор — 8 г.

Приготування

Вершки для морозива повинні бути добре охолоджені. Рекомендується також на кілька хвилин покласти в морозилку вінчик міксера і миску для збивання.

  1. Вершки вилити в місткість і збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру і ванільний цукор.
  2. Збивати до стійких піків (приблизно 5 хвилин).
  3. За бажанням додати в морозиво фрукти, джем або згущене молоко (тоді кількість цукру потрібно зменшити).
  4. Перекласти в пластиковий контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години.

Смачного!

Схожі новини