Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Без масок і дистанції: у Львові мітингували антивакцинатори

  • 16.05.2021, 15:50
  • 926

У Львові відбулася акція "STOP Геноцид" проти вакцинації та маскового режиму

Як повідомляє «Еспресо.Захід», організатором мітингу став скандальний львівський активіст Остап Стахів.

На його сторінці у Facebook можна прослідкувати за ходом розвитку акції. Подія відбулася у суботу, 15 травня.

«Це наш час вийти разом ЗА права та свободи людини, ЗА життя вільне від карантинної брехні та обмежень, ЗА вільний вибір медичного втручання, ЗА можливість праці та підприємницької діяльності, ЗА доступність очної форми навчання, ЗА захист землі, її надр та ресурсів», — пише Стахів.

Акція стартувала біля собору Святого Юра. На мітинг вийшло близько сотні людей різного віку, зокрема були й діти.

Після промов мітингарі рушили колоною. Протестувальники тримали у руках плакати та скандували: «Маски геть». Присутні були без масок і не дотримувалися дистанції.

Акція завершилася біля ТРЦ «Форум».

Читайте також: В Італії антивакцинатори підпалили пункт щеплень від COVID-19

У соцмережах Остап Стахів скаржиться, що після проведення акції, його переслідує поліція, яка хоче скласти протокол про порушення норм карантину.

«Після акції до мене пробували підійти працівники поліції, але через людей цього зробити не змоги. Згодом за машиною, в якій я їхав, йшло стеження з двох патрульних машин», — написав Стахів.

Додамо, що на так звану «всесвітню ходу» виходили у 15 містах України та, за повідомленнями організаторів заходу, у понад 50 країнах світу. Зокрема, у Києві захід зібрав декілька десятків людей і розпочався виступами на Софіївській площі, далі перейшов у ходу та завершився у парку ім. Т. Шевченка.

Схожі новини