Передплата 2024 ВЗ

Окупанти в ОРДЛО оголосили мобілізацію резервістів

  • 16.05.2021, 08:55
  • 730

Гібридні війська Росії на Донбасі, які контролюють так звану "ДНР", 14 травня оголосили про проведення "контрольного збору" жителів ОРДО, зарахованих до "мобілізаційного резерву". Аналогічно вчинили й бойовики ОРЛО

Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на розпорядження ватажка окупаційної адміністрації ОРДО Дениса Пушиліна.

Згідно з «документом», який підписав Пушилін, буде проведено «контрольне оповіщення з явкою громадян, які перебувають в запасі», і стягування техніки на пункти попереднього збору з 17 по 18 травня".

Як стверджується в «указі», мета збору — «контроль наявності громадян, які перебувають в запасі і приписані до військових частин, комплектування підрозділів мобілізаційного резерву».

Окрім того, так званому «міністерству внутрішніх справ ДНР» доручено сприяти «в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин».

Читайте також: «Побільше нам перемог»: зринув запис ймовірної розмови Медведчука з Пушиліним

Окупаційні війська в ОРДО з 17 по 22 травня проведуть «навчання», в яких будуть залучені незаконні збройні формування. Захід подається як «перевірка ефективності спільних дій різних структур» у разі «можливих зовнішніх загроз з боку України».

Про аналогічні «навчання» оголосило й угруповання «ЛНР». Вони пройдуть спільно з «ДНР».

З 17 по 21 травня бойовики «ЛНР» запланували проведення навчальних зборів, в яких можуть взяти участь близько 3 тисяч осіб.

Схожі новини