Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спортивний директор "Динамо" подав у відставку

  • 15.05.2021, 16:45
  • 736

Олексій Михайличенко пішов з посади спортивного директора київського "Динамо"

Про це повідомляє «Футбол 1».

За інформацією джерела, фахівець ще минулого тижня в бесіді з президентом клубу Ігорем Суркісом повідомив, що на своїй посаді почувається некомфортно. Михайличенко вже написав заяву на звільнення.

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу не причетний до звільнення Олексія Михайличенка, наступником якого у «Динамо» може стати Володимир Безсонов.

Наступним місцем роботи Михайличенка може стати Українська асоціація футболу.

58-річний Олексій Михайличенко очолював «Динамо» до Мірчі Луческу. Він привів киян до перемоги в Кубку України і другого місця в чемпіонаті України.

Михайличенко також тренував «Динамо» з 2002 по 2004 роки. Під його керівництвом команда двічі ставала чемпіоном України та вигравала Кубок країни.

До цього з 1997 до 2002 року Михайличенко працював у київському клубі асистентом легендарного тренера Валерія Лобановського.

З 2005 до 2008 року очолював молодіжну збірну України, яку привів до срібних медалей чемпіонату Європи-2006. У 2008−2009 роках очолював національну команду України, але не зміг її вивести до фінальної частини чемпіонату світу-2010.

З 2013 року Михайличенко займав посаду спортивного директора київського «Динамо».

Під час ігрової кар’єри Михайличенко виступав за «Динамо», італійську «Сампдорію» та шотландський «Рейнджерс». Тричі ставав чемпіоном СРСР, вигравав чемпіонат Італії та п’ять разів брав золото у Шотландії.

У 1988 році у складі збірної СРСР здобув срібло чемпіонату Європи та золото Олімпіади у Сеулі.

Читайте також: «Рух» іде у гості до Ігора Йовічевіча

Схожі новини