Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль готується до наземної операції у Газі

  • 13.05.2021, 15:15
  • 745

Армія Ізраїлю розробляє плани наземної операції у Газі. Їх представлять командуванню і політичному керівництву країни 13 травня

Про це заявив представник Армії оборони Ізраїлю Хідаят Зільберман, повідомляє Times of Israel.

Він зазначив, що офіційно рішення про наземну операцію ще не ухвалено, проте військові підрозділи вже зосереджені в прикордонних районах. Останніми днями ЦАХАЛ перекинув до кордону додаткові наземні війська з парашутно-десантної бригади, піхотної бригади Голані і 7-ї бронетанкової бригади.

Читайте також: Війна за Єрусалим: що зараз відбувається на Близькому Сході

З 10 травня бойовики ХАМАС випустили з Сектора Гази по Ізраїлю понад тисячу ракет. Унаслідок обстрілу загинули п’ятеро осіб, десятки отримали поранення.

Водночас ізраїльська авіація також завдала кілька ударів по об'єктах терористів. Крім того, ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ключових фігур розвідки ХАМАС.

На тлі цього в ізраїльському Лоді етнічні араби влаштували масові заворушення, через що у місті оголосили режим надзвичайного стану.

Також режим НС запровадили у прикордонних із Газою населених пунктах, попередивши, що існує загроза проникнення терористів палестинського ісламістського угруповування ХАМАС в ізраїльські міста.

Схожі новини