Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандальні бджоли несподівано "воскресли"

  • 13.05.2021, 14:50
  • 1 543

Сьогодні до Іршавського відділення "Укрпошти" з Ужгорода доправили бджолопакети, котрі спричинили масштабний скандал

Гучний інцидент трапився 11 травня на Закарпатті. За словами бджолярів, вісім мільйонів бджіл з Іршавщини та Виноградівщині загинули дорогою до Ужгорода. Транспортування бджолопакетів здійснювала «Укрпошта».

Сьогодні, як стало відомо Першому.com.ua, в Іршавське відділення «Укрпошти» з Ужгорода доставлено 357 спеціальних пакетів із «постраждалими» бджолами.

Зазначимо, що вартість всіх відправлених бджіл складає близько пів мільйона гривень.

Спеціально для Першого, керівництво Іршавського відділення відчинило ангар, у якому наразі перебуває половина з усіх відправлених бджолопакетів. Переважна більшість бджіл, яких вдалося відзняти на камеру — живі.

Зазначимо, бджолярі вже звернулися до правоохоронних органів та мають намір судитися з «Укрпоштою», а соцмережі вибухнули десятками гнівних коментарів, що ніби-то бджоли просто задихнулися від нестачі кисню.

Читайте також: Бджоли не люблять яскравого одягу, алкоголю та парфумів

Як повідомлялося раніше, адміністрація «Укрпошти» надала Першому.com.ua ексклюзивний коментар щодо інциденту:

«Нам дуже шкода, що так сталося. „Укрпошта“ щорічно в сезон транспортує бджіл, насамперед на численні прохання українських бджолярів. Такі замовлення вимагають максимальної уваги до пакування й умов перевезення, тому питання доцільності такої послуги неодноразово порушувалося в компанії».

Також у компанії зауважили, в наступному році припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров’я бджіл

Редакція Першого.com.ua зв’язалася із бджолярами, однак ті зазначили, що та частина бджіл, які вижили, є непрацездатними, якщо їх помістити назад до вулика — вони загинуть. То ж з урахуванням цієї інформації, ситуація й досі не втрачає градус напруги.

Схожі новини