Передплата 2024 «Добра кухня»

Блінкен попередив Лаврова про готовність США захищати своїх союзників

  • 13.05.2021, 11:15
  • 545

Вашингтона діятиме рішуче у відповідь на зловмисні дії Росії, які шкодять США чи їхнім союзникам

Про це Ентоні Блінкен сказав главі МЗС Росії Сергію Лаврову, передає Держдепартамент США.

«Держсекретар Блінкен підтвердив рішучість президента Байдена забезпечувати захист громадян США, а також твердо захищати інтереси Сполучених Штатів у відповідь на дії Росії, які завдають шкоди нам або нашим союзникам».

Зазначається, що Блінкен також закликав РФ звільнити американських громадян Пола Вілана та Тревора Ріда, яких російська сторона утримує в ув’язненні.

Окрім того, додають у Держдепі, сторони обговорили підготовку міністерської зустрічі Арктичної ради, запланованої на наступний тиждень, ситуацію навколо КНДР, а також інші питання, що становлять взаємний інтерес.

Читайте також: Блінкен прокоментував можливе відключення РФ від SWIFT

Нагадаємо, у Державному департаменті США висловили занепокоєння через інформацію про стягнення Росією військ до українського кордону та запевнили, що підтримують Україну перед залякуваннями Кремля.

Комітет Сенату США підтримав законопроект із «Безпекового партнерства з Україною», який передбачає збільшення військової підтримки України.

Державний департамент Сполучених Штатів заявив про продовження підтримки України у сфері безпеки й оборони, включно з летальними оборонними системами.

Речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Росія відвела тільки частину військ від кордонів України, а тому ситуація лишається напруженою.

Схожі новини