Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Києвом прокотилася нова хвиля обшуків: кого зачепило

  • 12.05.2021, 18:55
  • 782

Столична прокуратура спільно з Державною фіскальною службою проводить обшуки у корпорації "Київавтодор" та у приміщеннях Київської міської державної адміністрації (КМДА)

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, ДФСУ.

Слідчі дії відбуваються в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт із ремонту доріг у Києві на суму понад 18 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія — регулярний переможець тендерів на проведення робіт на замовлення Комунальної корпорації «Київавтодор» на загальну суму понад 1, 9 млрд грн — здійснювала ремонт дорожнього покриття столиці.

Водночас вказана підрядна організація, яка, діючи у змові зі службовими особами КК «Київавтодор», зазначала у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт.

Під час проведених напередодні обшуків у підрядних організацій, залучених у протиправну схему, були виявлені та вилучені первинні документи, готівкові кошти на суму понад 7 млн грн, комп’ютерна техніка та печатки підприємств.

12 травня за адресою комунальної корпорації «Київавтодор» проводяться обшуки, аби знайти первинні фінансові документи та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Корпорація входить до сфери управління виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Читайте також: Генпрокурорка підписала підозри Медведчуку і Козаку: в одного з них тривають обшуки

Окрім того, 12 травня стало відомо, що Київська міська прокуратура та фіскали проводять обшуки у приміщеннях КМДА та приватного підприємства, чиї дії завдали державі майже 20 млн гривень збитків.

Також обшуки проводять в офісах комунального підприємства Спецжитлофонд та підрядних фірмах.

У рамках розслідування фінансових махінацій на 12 млн грн на освітленні у столиці — тривають обшуки в офісах підрядних підприємств. Схему «відкату», за даними слідства, організували за передньою змовою із службовими особами КП «Київміськсвітло».

Схожі новини