Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїль відповів на ракетні обстріли із Сектора Гази

  • 12.05.2021, 10:15
  • 639

Загострення конфлікту між Ізраїлем та бойовиками ісламістського угрупування ХАМАС триває вже другу добу

За підрахунками інформагентства Reuters, унаслідок бойових дій загинули щонайменше 35 людей в Секторі Гази та ще п’ять в Ізраїлі.

Ізраїль здійснив сотні авіаударів по сектору Гази в середу зранку, 12 травня, у відповідь на масивний ракетний обстріл Беер-Шеви та Тель-Авіва з боку ХАМАСу — палестинці запустили по цих містах понад 100 ракет.

У результаті обстрілу Сектору Газа обвалився багатоповерховий житловий будинок, ще один зазнав значних пошкоджень. ВПС Ізраїлю заявили, що в ході операції бойові літаки ліквідували кількох керівників військової розвідки ХАМАСу. Інші авіаудари, як зазначають військові, були націлені на місця запуску ракет, офіси та будинки лідерів палестинського угруповання.

Читайте також: Загострення на Близькому Сході: у бік Тель-Авіва запустили понад 100 ракет

Нагадаємо, бойові дії розпочалися після кількох днів вуличних конфліктів між ізраїльської поліцією та палестинцями на Храмовій горі в Східному Єрусалимі.

ХАМАС висунув ультиматум: якщо Ізраїль не відведе війська та поліцейських, вони розпочнуть ракетний обстріл.

Перший ракетний удар ХАМАС завдав по околицях Ізраїлю 10 травня. Натомість наймасивніший обстріл відбувся наступного дня — тоді палестинці націлилися на південь країни.

Ізраїль розпочав операцію в секторі Газа під назвою «Страж Стіни» та відправив туди щонайменше 80 бомбардувальників, а також зосередив на кордоні техніку та піхоту.

Схожі новини