Передплата 2024 «Добра кухня»

Медведчук вперше прокоментував підозру у держзраді

  • 12.05.2021, 08:55
  • 751

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук розповів про обшуки у себе вдома і в офісі і заявив, що "не збирається ховатись від правосуддя"

Його заяву опублікувала пресслужба партії.

Нардеп стверджує, що обшуки у нього вдома пройшли з «грубими порушеннями Конституції і законів України».

«Сьогодні (11 травня), виконуючи протизаконний наказ влади, Генпрокуратура, грубо порушуючи Конституцію та закони України, провела обшуки у мене вдома і в офісі. Як і слід було очікувати, нічого протизаконного не виявили. Справжньою метою проведення цих протизаконних обшуків було вручити мені сфабриковану за наказом влади підозру в державній зраді. Все, що відбувається зі мною, є політичною розправою за мою принципову політичну позицію.

Заявляю, що я перебуваю в Україні і не збираюся ховатися від правосуддя. Я і далі буду брати участь в законних слідчих діях і домагатися справедливості як для себе, так і для всіх українських виборців, які довірили мені високе звання народного депутата України", — заявив Медведчук.

Читайте також: Під час захоплення Криму Медведчук і Козак за безцінь купили бізнес у Росії, — «Схеми»

Нагадаємо, 11 травня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді народним депутатам від «Опозиційної платформи — За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Вона додала, що вивчила зібрані матеріали справи й дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентарям» про підозру.

«Вважаю, що слідство і прокурори наразі отримали достатньо підстав для зміни їхнього статусу зі свідків на підозрюваних», — додала генпрокурорка.

Зазначимо, що Венедіктова не вказала прізвища підозрюваних, але вказала склад злочинів. Нардепів підозрюють в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

За її словами, місцеперебування підозрюваного М. не вдалося встановити. Тому цим займається Служба безпеки України.

Водночас прессекретар СБУ Артем Дехтяренко повідомив #Буквам, що співробітники відомства проводять обшуки в домі кума Путіна Віктора Медведчука.

«Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) назвала висування підозр голові політради партії й куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку «помстою та розправою».

Очільник Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Тарас Козак, якого підозрюють у держзраді, переховується на території Росії, а голова політради партії Віктор Медведчук наразі перебуває в Україні, але його ще шукають.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень