Передплата 2024 ВЗ

Стрілянина у школі в Казані: всі подробиці трагедії (фото, відео)

  • 11.05.2021, 19:30
  • 1 461

11 травня у російському місті Казань 19-ти річний Ільназ Галявієв влаштував стрілянину в школі №175. Раніше хлопець навчався в цьому закладі. Закінчив його 4 роки тому

Про це пише портал BBC.

Жертвами стрільця стали учні 8 класу, а також співробітниці школи.

Спочатку йшлося про те, що стрільців двоє. Однак потім в МВС Росії заявили, що злочинець один і спільників у нього не було. Правоохоронцям вдалося його затримати.

Відомо про сім розстріляних дітей: чотири хлопчики і три дівчинки. Також були вбиті дві жінки-співробітниці школи. Про це розповів президент республіки Татарстан Рустам Мінніханов. Крім того, деякі російські ЗМІ повідомляють, що насправді жертв 11.

Вбита також вчителька англійської мови Ельвіра Ігнатьєва. На момент загибелі їй було 26 років.

У медзаклади з різними травмами потрапили 16 осіб. За іншими даними, в лікарнях перебуває 21 особа.

У мережі вже з'являються відео з місця подій. На них видно школу, а також, як відбувався процес евакуації дітей і вчителів.

Також є кадри затримання злочинця.

Також опубліковані фотографії спорядження стрільця, яке він використовував.

ЗМІ також публікують відомості людей, які знали Ільназа Галявієва. Відомо, що він навчався в Татарському інституті сприяння бізнесу, проте не так давно був відрахований. Вивчав програмування. Його характеризували як спокійного і неконфліктного юнака.

Також був опублікований ролик з допитом злочинця, на якому той розповідає, що в ньому минулого літа почав прокидатися монстр. Також на ролику Ільназ називає себе богом, заявляючи, що в один момент просто усвідомив це. Він говорить про ненависть до себе і до всіх людей. За деякими даними, стрілець вирішив організувати напад на школу через помсту вчительці, яка не дала йому нормально закінчити 11 клас. Також в мережі припускають, що Галявієв міг бути жертвою буллінгу і цькування з боку інших дітей, коли навчався в 175 школі.

Повідомляється також, що стрілок отримав дозвіл на покупку вогнепальної зброї 28 квітня поточного року. Ще 16 лютого він отримав мисливський квиток.

Читайте також: Під час стрілянини в російській школі загинули понад 10 осіб

Схожі новини