Передплата 2024 «Добрий господар»

Шмигаль заявив, що обіцянки про створення півмільйона робочих місць виконані

  • 11.05.2021, 13:45
  • 494

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про створення в Україні 600 тис. робочих місць за останній рік

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Працевлаштовано приблизно 600 тисяч людей. 160 тисяч — це лише в галузі дорожнього і будівництва загалом. Це те, що в одній з галузей ми можемо порахувати», — сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що за даними Служби зайнятості, станом на 6 травня 2021 року, статус безробітного мала 401 тис. осіб. Загалом протягом року, згідно з офіційними даними, 1 млн людей отримали статус безробітного. Працевлаштовано за цей період було 665 тис. людей.

Крім того, додав Шмигаль, орієнтовно 500 тис. робочих місць вдалося зберегти завдяки підтримці бізнесу, програмі «5−7-9», виплат 8 тис. грн для фізичних осіб-підприємців та найманих працівників, які постраждали від посилення карантину, а також виплати підприємствам на відшкодування двох третин заробітної плати.

«Крім цього, ще були непрямі важелі економічного впливу, коли ми виділяли кошти, наприклад, на інфраструктурні проєкти. За оцінками експертів, більше ніж 50 тисяч робочих місць було створено в галузі дорожнього будівництва. І це також дає свій мультиплікативний ефект», — зауважив він.

Так, за його словами, вкладення в інфраструктуру безпосередньо дали змогу зберегти і створити в сумі близько 160 тис. робочих місць.

Читайте також: Прем'єр розповів, коли Україна досягне колективного імунітету від коронавірусу

Схожі новини