Передплата 2024 «Добрий господар»

Що приготувати з кабачка

  • 10.05.2021, 20:15
  • 25.5K

Кабачок – унікальний овоч, адже з нього можна приготувати безліч смачних страв, від яких будуть усі в захваті. Крім того, кабачки дуже корисні, їх рекомендують як дітям, так і літнім людям, адже вони чудово впливають на травлення і підтримують здоров'я шкіри

Рулетики з кабачків із сиром

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • цукіні — 1−2 шт
  • некислий сир — 200−250 г
  • зелень петрушки, кропу — 1 столова ложка
  • часник — 2 зубчики
  • сметана — 1 столова ложка
  • оливкова або рослинна олія для смаження
  • сіль, свіжомолотий перець

Приготування:

Цукіні вимийте, обсушіть та наріжте уздовж тонкими довгими шарами. Нарізані цукіні розкладіть на тарілці, трохи посоліть і залишіть на 15 хвилин. Злийте з цукіні рідину й обсушіть паперовими рушниками.

Розігрійте сковороду, змажте цукіні оливковою олією і обсмажте із двох сторін до м'якості. Обсмажені цукіні викладіть на паперові рушники, щоб ті ввібрали надлишки жиру.

Приготуйте начинку. Часник очистіть та дрібно поріжте. Зелень вимийте, обсушіть та поріжте. Домашній або вершковий сир викладіть в миску й розімніть виделкою. Додайте сметану, зелень із часником і перемішайте.

Начинку посоліть, поперчіть до смаку й знову перемішайте. На краєчок обсмаженої скибочки цукіні викладіть приблизно чайну ложку начинки. Згорніть рулетиком, щоб начинка опинилася всередині та викладіть готові рулетики на тарілку

Не обов'язково чітко дотримуватись рецепту. Експерементуйте. Змінюйте інгредієнти, як забажаєте і ви обов'язково приготуєте чудову страву.

Гриби з кабачками

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 штука (350−400 грам)
  • Гриби печериці — 150 грам або за смаком
  • Цибуля червоний — 1 штука
  • Олія — для смаження
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування:

Промийте печериці під проточною водою від різних забруднень. У кожної грибної ніжки зріжте зріз, оновлюючи його, після чого наріжте гриби тонкими пластами або середніми шматочками. Підготовлені шампіньйони перекладіть в чисту тарілку. Наріжте чистий кабачок шматочками довільної форми розміром приблизно 2 — 3 сантиметри і перекладіть в окрему тарілку.

Шкірку можна не зрізати, якщо вони молоденькі. Але якщо вони більші, то краще очистити їх.

Тонкими півкільцями поріжте цибулю. На розігріту сковорідку викладіть подрібнену цибулю і обсмажте її до золотистої скоринки протягом 2 — 3 хвилин. Потім додайте нарізані печериці і обсмажте їх протягом 10 хвилин або до повного випаровування вологи, періодично перемішуючи все кухонних лопаткою, щоб не підгоріли.

Далі додайте до грибів шматочки кабачків, за смаком сіль і чорний мелений перець, і перемішайте. Обсмажте страву ще кілька хвилин до повної готовності кабачків і подавайте до столу.

Фаршировані кабачки

Фото умовне
Фото умовне

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків або цукіні
  • 400 гр м'ясного фаршу
  • 0,5 склянки рису
  • 1 склянка сметани
  • 150 гр твердого сиру
  • 1 велика цибулина
  • 2−3 зубчики часнику
  • зелень — кріп або петрушка
  • сіль, перець — за смаком

Приготування:

Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.

Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.

Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м'ясорубку.

Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Читайте також: Що приготувати з моркви

Схожі новини