Передплата 2024 ВЗ

Уряд Нідерландів подав позов проти Росії щодо літака МН17

  • 10.05.2021, 14:45
  • 796

Уряд Нідерландів подає позов проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) за її участь у збитті пасажирського лайнера рейсу МH17 над Донбасом у 2014 році

Про це інформує пресслужба уряду Нідерландів.

Країна передає до ЄСПЛ усю наявну інформацію у справі МН17. Зазначається, що цією скаргою уряд Нідерландів забезпечує максимальну підтримку індивідуальних скарг родичів загиблих в авіакатастрофі.

У своїй скарзі країна також захищає всіх 298 жертв МН17 різних національностей та їхніх родичів.

«Забезпечення справедливості для 298 жертв рейсу МН17 та їхніх родичів було і залишається найвищим пріоритетом для уряду. Крок, який ми робимо, передаючи справу до ЄСПЛ і таким чином максимально підтримуючи скарги найближчих родичів, наближає нас до нашої мети», — йдеться в повідомленні.

Про цей крок Нідерланди також повідомлять Радбез ООН.

Раніше нідерландська телерадіокомпанія NOS опублікувала розшифровку нових аудіозаписів у справі про катастрофу рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

Як відомо, пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, було збито збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Об’єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи Боїнга МН17, зробила висновок, що літак був збитий ракетою, випущеною зенітно-ракетним комплексом «Бук» поблизу населеного пункту Сніжне. При цьому слідчі впевнені, що ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Зазначимо, заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що Міжнародний суд ООН зможе завершити розгляд справи щодо катастрофи рейсу MH17 не раніше кінця 2023 року.

Читайте також: Окупанти передали Україні списки на обмін полоненими

Схожі новини