Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна буде членом Європейського Союзу – Порошенко

  • 10.05.2021, 10:00
  • 621

Проєкт Об’єднаної Європи був і залишається найамбітнішим та найуспішнішим в історії інтеграційним проєктом. Його ідеали та цінності надихнули й нас, українців, до внутрішніх суспільно-політичних та соціально-економічних перетворень

Про це під час привітання з Днем Європи заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, повідомляє пресслужба «ЄС».

«Як п’ятий президент мав честь від імені українського народу зробити кілька важливих кроків на шляху до європейського майбутнього. Підписано та розпочато реалізацію Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, включно із поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. Ми вибороли безвізовий режим. Розпочали масштабні секторальні інтеграційні проєкти. Курс на членство в ЄС та НАТО закріплено в Конституції», — зазначив він.

«Якщо десь на політичній мапі Європи сьогодні і є найбільші єврооптимісти, то це точно в Україні. Саме тут і зараз відбувається запекла боротьба за майбутнє Об’єднаної Європи. Як у справі відсічі неоімперським агресивним амбіціям Кремля. Так і на фронті внутрішніх перетворень», — наголосив Петро Порошенко.

«Цьогорічне відзначення Дня Європи має додаткове символічне значення: розпочинається загальноєвропейська дискусія про майбутнє Об’єднаної Європи. Активним учасником цього процесу має стати й Україна. А висновок лише один: Україна буде членом Європейського Союзу!», — резюмував п’ятий президент.

Схожі новини