Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окупанти передали Україні списки на обмін полоненими

  • 09.05.2021, 19:35
  • 750

Представники окупаційної влади на Донбасі передали українській стороні списки на обмін полоненими. Зараз списки уточнюються

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявила учасник української делегації в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Тетяна Іванова.

За її словами, як мінімум ще взимку українська сторона передала свої списки на обмін полоненими.

«Весь цей час Україна наполягала, щоб нам дзеркально передали списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавалися, але в квітні цього року ми все-таки їх отримали. Зараз ми працюємо з ними, вони уточнюються. Це дуже суттєвий крок, який дає надію, що обмін відбудеться», — заявила Іванова.

Кількість бранців, які повернуться до України, наразі невідома.

«Складно говорити про кількість людей, які повернуться, тому що інформація з того боку не відповідає дійсності. На минулому засіданні ТКГ Україні запропонували прийняти 4-х людей. Це не в рамках обміну, це, так би мовити, їхня „добра воля“, і глава української делегації сказав, що ми готові прийняти усіх, кого б нам не передали. Однак ще рано говорити, скільки осіб ми передамо і скільки отримаємо, адже робота зі списками тільки почалася», — зазначила членкиня гуманітарної підгрупи в ТКГ.

Читайте також: Жахливі тортури: колишні бранці мають свідчення для Міжнародного кримінального суду

Нагадаємо, наразі Росія блокує роботу щодо обміну полоненими в межах Тристоронньої контактної групи.

Бойовики не відмовилися від плану передати певну кількість утримуваних громадян України в односторонньому порядку через посередника — нардепа Віктора Медведчука.

Схожі новини